Jednodenní akce pro duševní pohodu a podporu dětských psychiatrických klinik

Růžová zahrada společně s Pavilonem Grébovka v Havlíčkových sadech ožije pohybem a hudbou. Nadační fond Kapka naděje zde chystá charitativní celodenní událost v sobotu 17.srpna 2024, která se ponese v duchu uvědomělého programu zaměřeného na duševní pohodu a zdraví. 

Energii celého dne rozproudí lekce jógy od portugalského lektora JanNaam Miguela. Následovat bude koncert Šimona Biliny, který svým hlasem dokáže vytvořit harmonii na duši. Hlasové cvičení Aleny Hladké v odpoledních hodinách pomůže k vnitřnímu uvědomění a zklidnění mysli.  Pro pořádné uvolnění, odbourání negativních bloků a otevření srdce se představí MAAR + Jobbi Tao pomocí kakaové ceremonie a ekstatického tance. Závěr s gongovými nástroji od britského hráče Dylanji zaručí odchod plný relaxace. Jeho mistrovské ovládání vibrací a frekvencí gongů ponoří každého do hlubokého spánku a podpoří léčivé procesy. Důležité je opustit prostor nejen odpočatý, ale i naplněný energií. 

 

Program:

9:45   zahájení akce – proslov Kapky naděje

10:00 – 12:00   jóga – JanNaam Miguel (Portugalsko)

12:30 – 13:30   koncert – Šimon Bilina (ČR)

14:00 – 15:00  hlasové cvičení – Alena Hladká (ČR)

15:30 – 18:30  kakaová ceremonie + ecstatic dance – MAAR + Jobbi Tao (ČR)

19:00 – 20:30  gongová lázeň s 5 různými gongy – Dylanji (Anglie)

Více informací o účinkujících najdete níže v tomto článku. Prosím, přineste si sebou podložku na cvičení či gongovou relaxaci. V průběhu dne bude možnost úschovny v šatně zcela zdarma. Na místě není možnost sprchy.

 

Charitativní podkres bude provázen po celý den. Každý návštěvník, který přijde na tento bohatý program a udělá něco pro své zdraví, zároveň podpoří zdraví druhých, jelikož vstupenka na tuto akci je zároveň darem, který poputuje na podporu dětské psychiatrie.

Vstupenku můžete zakoupit na e-shopu Kapky naděje.

Propojení akce zaměřené na duševní zdraví s oblastí dětské psychiatrie je strašně důležité. Máme povinnost chránit a podporovat sebe, ale i naše děti, protože jsou klíčovou součástí naší budoucnosti. Není možné zanedbávat ty, kteří potřebují naši pomoc nejvíce. Možnost podpořit bude i prostřednictvím nákupu sbírkových předmětů Nadačního fondu Kapky naděje. K zakoupení bude limitovaná edice korkové podložky na jógu. 

Limitová edice podložky na jógu Kapka naděje můžete zakoupit zde

Milovníci masa, ale i vegetariáni, si budou moci vychutnat speciální menu, které pro tuto akci připraví kavárna v pavilonu. 

 

 

 

Partneři

                                            

 

Akce se koná pod záštitou místostarostky MČP2 Ing. Lucie Pechové

 

 

 

Účinkující

 

Šimon Bilina 

Český herec, zpěvák a moderátor. V roce 2020 vystudoval herectví na Divadelní fakultě Janáčkovy akademie múzických umění. Po studiích krátce působil v Národním divadle Brno a momentálně hraje v Divadle ABC (součást Městských divadel pražských). Vedle herectví se věnuje skládání hudby, hraje v kapele a zpívá s bigbandem. Velmi dobře hraje na klavír, kytaru a bicí nástroje.

 

 

JanNaam Miguel

Portugalský učitel kundalini jógy žijící ve Velké Británii. Byl vycvičen pod bedlivým dohledem světově uznávaných učitelů jógy - i-SKY (Guru Dharam Singh Khalsa), Amrit Nam Sarovat Kundalini Yoga School, a další. JanNaam Miguel je známý tím, že poskytuje různé lekce, které jsou jedinečně navržené, se silnými a transformačními záměry. Jeho lekce vedou studenty k rychlé sebe-evoluci. Lekce podporují rozvoj seberealizace a sebezplnomocnění ke zvýšení úrovně našeho vědomí. Znalosti a rozsáhlé zkušenosti jogína JanNaama Miguel v oblasti humanologie z něj dělají učitele, který pomáhá lidem k reformě jejich charakteru a zdraví, a to organickým, bezpečným či samoléčebným způsobem. Jeho posláním je pomáhat lidem transformovat se a realizovat jejich plný lidský potenciál.

„Nejvyšší forma našeho pravého já se projevuje v procesu služby/pomoci druhým. V józe tomu říkáme Seva... takže dělejme všichni to, co dělají jogíni, s láskou a vědomím."

 

 

Alena Hladká

Česká herečka, zpěvačka a hlasový průvodce. Vystudovala pražskou DAMU obor herectví pod vedením Ivana Rajmonta a Jana Borny. Prošla si řadou pražských divadel (Narodní divadlo, A studio Rubín, Divadlo Komedie, Činoherní studio). Byla v angažmá v Divadle Pod Palmovkou a v Městském divadle v Mladé Boleslavi. Momentálně je na volné noze. Zpívá šansony s pianistou Petrem Ožanou a věnuje se různým hudebním fúzím. Alena Hladká už více jak 10 let pomáhá lidem, především hercům a herečkám, poznávat svůj hlas při jeho objevování. Na jejích lekcích se můžete vždy cítit bezpečně a uvolněně. 

„Nechte svůj hlas znít a dovolte si být slyšeni!"

 

 

MAAR + Jobbi Tao

Ecstatic Dance, vědomý tanec nebo vědomá taneční párty, je koncept spontánního tance bez drog a alkoholu. Tento druh tance je založen na intuitivním a svobodném pohybu zbaveného všech představ, jak by měl tanec vypadat. Ecstatic Dance je ve své podstatě taneční ceremonie, která se odehrává v bezpečném prostředí podobně naladěných lidí, mezi nimiž se můžeme zcela uvolnit a projevit sebe sama. Beze slov, pouze pohybem. Pečlivě vybraná a mixovaná hudba jednoduše vyzývá k tomu, nechat se unést hudební vlnou od klidu k extázi a zpět; a přitom si skrze tanec plně užít své tělo. S DJingem začal Jobbi Tao v roce 2000. Hudba jej dovedla přes kluby a festivaly až k Ecstatic Dance. Jeho sluneční energie a pečlivá hudební selekce pravidelně dovádí milovníky spontánního tance z klidu do taneční extáze a zpět. Hojně se věnuje vlastní produkci, provází pohybovými workshopy. Věří, že život je tanec a náš tanec je tedy organickou oslavou samotného života. Jobbi miluje roztančit lidi a společně oslavovat v radosti a svobodě. Zbožňuje ono magické propojení, které skrze hudbu a tanec vzniká.

„Tanec jako ceremonie, hudba jako modlitba, zpěv jako extáze naší duše. V jednom přirozeném plynutí. Společně na parketu života.“

 

 

Dylanji

Britský mistr gongu. Vibrace gongu dostávají tělo i mysl do hlubokého relaxačního zážitku a hluboké meditace, aniž byste museli cokoli dělat. Během gongové lázně se dostanete do neutrálního stavu, při kterém se může spustit proces sebeléčení. Dylanji studoval a trénoval na College of Sound Healing ve Velké Británii. Pracuje s řadou mocných gongů včetně očistného gongu Pluto a jeho hluboce transformačního kosmického souseda gongu Nibiru. Rád vás nechá spojit se s magickým vodním gongem, který pomáhá pracovat s minulostí našich předků. Také hraje na symfonický Wu Xing gong, který stimuluje spojení s prvky života: dřevem, ohněm, zemí, kovem a vodou. Ohromující sluneční gong doplňuje sadu svými energizujícími vibracemi, které naplňují prázdnotu teplem. V rámci svých gongových lázní začleňuje mnoho dalších nástrojů, jako jsou zvonkohry, okaríny, dešťové tyče a chrastítka. V roce 2023 připojil mezi své léčební nástroje moderní technologii laseru a dřevěných harf. 

„V prostoru a čase se léčíme. 

Nevím, odkud jsem přišel, nevím, kam mám jít.

Kde jsem, je tady a teď.

Je to tak, jak to má být. Vibrace života mě zakuklí, koupe a podporuje.

Jsem celý, já jsem, vyvíjím se, a jsem."

Každá kapka pomáhá

Zapojte se i vy a podpořte ty nejmenší.