Zdravotní prevence, módní inspirace i pomoc potřebným

V červnovém víkendu 22.-23.06.2024 měli návštěvníci OC Arkády Pankrác možnost si nechat vyšetřit kožní znaménka, změřit zrak, podkožní tuk nebo hladinu cukru v krvi a probrat svůj zdravotní stav či životní styl s odborníky z mnoha dalších oborů. Počet absolvovaných preventivních prohlídek navíc organizátoři proměnili na příspěvek pro Nadační fond Kapka Naděje. 

Zdravotní prohlídky a konzultace byly pro širokou veřejnost zdarma. Za každé vyšetření lidé naopak od obchodního centra dostali jeden žeton v hodnotě 50 Kč, kterým mohli přispět nadačnímu fondu pro pomoc nemocným dětem.

„Zdraví se koupit nedá, proto je nutné o něj pečovat. Zdravotní prevenci lidé často odkládají, až budou mít jednou čas. Snažili jsme se proto jít našim návštěvníkům naproti a péči o jejich zdraví jim usnadnit,“ vysvětluje Adriana Urbanová, marketingová manažerka obchodního centra Arkády Pankrác, proč se rozhodli Zdravikend uspořádat.

Na programu Zdravíkendu byl i bohatý doprovodný program. Specialisté v různých zdravotních oborech se formou krátkých přednášek a rozhovorů podělili o nejnovější trendy, získané znalosti z oblasti zdravotní prevence si pak mohl každý prověřit prostřednictvím Zdravotních kvízů, a aby tělo zůstávalo v pohybu, byly nachystané i sportovní výzvy, jako soutěž ve skákání přes švihadlo nebo kliky a dřepy v časovém limitu. Nechyběla ani módní přehlídka letních kolekcích obchodů z OC Arkády. 

Celková vybraná částka vyšplhala na 43 400 Kč, za kterou všem návštěvníkům a pořadatelům akce děkujeme. Šek s výtěžkem byl slavnostně předán prezidentce Kapky naděje Vendule Pizingerové v neděli 23.června 2024. 

 „Myslete na sebe a pomozte tím ostatním, to je jednoduché poselství Zdravíkendu v Arkádách. Čím více lidí se do něj zapojí, tím více budeme moct pomoci nemocným dětem,“ vyzvala před akcí prezidentka a zakladatelka Kapky Naděje Vendula Pizingerová.

Každá kapka pomáhá

Zapojte se i vy a podpořte ty nejmenší.