„O problematice duševního zdraví dětí se v České republice mluví hodně, ale najít partnera, který chce skutečně pomoci, není snadné. V tomto směru Sazka hned od začátku předčila naše očekávání. Díky všem, kteří se v Sazce na projektu podílejí a především těm, kteří přispívají každým zatočením Kola štěstí,“ říká ředitelka Nadačního fondu Kapka naděje Dita Loudilová.

Prvním projektem, na který se vybíraly v období dubna a května finanční prostředky, bylo vybudování oddělené terapeutické zahrady pro dětské oddělení Psychiatrické Nemocnice v Dobřanech. Cílová částka byla 2 miliony korun, a té se podařilo dosáhnout. 

„Naším přáním je vybudovat dětskému oddělení samostatnou zahradu, kde by děti mohly trávit svůj čas smysluplně, aktivně, v bezpečí a v klidu. Rádi bychom využili vzrostlých stromů a do prostoru umístili jak herní, tak relaxační prvky a přístřešek, kde by se mohly realizovat terapeutické aktivity nebo setkání s rodinou,“ vysvětluje ředitel Psychiatrické nemocnice v Dobřanech a primář dětského oddělení Petr Žižka. 

Jak se můžete zapojit?  

Každý, kdo roztočí Kolo štěstí, může podpořit rozvoj dětské psychiatrické péče v ČR. Pracoviště dětské psychiatrie i centra duševního zdraví – sociální zázemí, pokoje, chodby – jsou obecně ve velmi špatném stavu. Venkovní prostory pro terapie i odpočinek někde zcela chybí. Podporovat děti k pohybu, sportu a umožnit jim účastnit se dalších volnočasových aktivit, je velmi důležité. I proto se Sazka rozhodla pomoc směřovat právě sem. Za každé zatočení Kolem štěstí přispěje 1 Kč na rekonstrukci či revitalizaci venkovních prostor psychiatrických léčeben. 

Roztočte Kolo štěstí i Vy!

„Pracoviště dětské psychiatrie i centra duševního zdraví v Česku obecně bojují s nedostatkem financí. I proto jsme se rozhodli naši pomoc směřovat právě sem, do rekonstrukce či revitalizace venkovních prostor psychiatrických léčeben. Společně tak s našimi zákazníky pomáháme tam, kde je to potřeba – na konkrétních místech, konkrétním projektům a příběhům,“ říká Dominika Němcová, manažerka sponzoringu a CSR ve společnosti Sazka, a dodává: „Máme radost, že jsme se mohli spojit právě s Kapkou naděje, která má v této oblasti dlouholeté zkušenosti a za sebou již mnoho úspěšných projektů.” 

Každá kapka pomáhá

Zapojte se i vy a podpořte ty nejmenší.