Jóga pomáhá - a tou krásnou částkou 67 273 Kč!

V sobotu 17. srpna 2024 se uskutečnil první ročník akce s názvem Jóga pomáhá, která se zaměřila na podporu duševního zdraví. Celodenní program přilákal účastníky, kteří nejenže si zacvičili jógu, zatancovali, zazpívali a zrelaxovali, ale zároveň přispěli na dobrou věc. Výtěžek z akce poputuje na dětské psychiatrické kliniky.

Celý den začal dynamickou lekcí jógy vedenou portugalským lektorem Miguelem JanNaamem, která přinesla účastníkům spoustu energie a dobré nálady. Po této povzbudivé aktivitě následoval koncert Šimona Biliny a jeho kapely, v níž hráli Roman Kunčar, Jan Mára, Šárka Bilinová, Adam Vopička, Lety a Karča Gregorová. Jejich hudba přinesla nejen skvělý hudební zážitek, ale také roztančila všechny přítomné. Pro zklidnění a hlubší napojení na sebe sama proběhla lekce hlasového cvičení vedená Alenou Hladkou. Ta nejen že vibracemi svého hlasu naplnila celý sál, ale také se dotkla srdcí mnoha účastníků. Následně se účastníci seznámili s tradičním kakaovým rituálem spojenými se soulsinging díky MAAR (Markétě Faustové). Tato lekce osvětlila léčivé vlastnosti kakaa a přinesla hluboké propojení s tímto fascinujícím nápojem. Následně krásně navazavoval ecstatic dance s DJ Jobbi Tao. Jeho energický set zaručil, že nikdo v okolí nezůstal bez pohybu. Den skončil relaxací při gongové lázni britského hráče Dylanji, který svými čtyřmi gongy uzavřel tento intenzivní a krásný den, přinášející klid a harmonii do duší všech zúčastněných. Všichni účinkující vystoupili bez nároku na honorář a my jim za tom moc děkujeme!

Velké díky patří Kavárně Pavilonu Grébovka, která nám poskytla tento prostor zcela zdarma. Nesmíme opomenout také poděkování našim dobrovolníkům, kteří pomohli se samotným průběhem akce.

Akce Jóga pomáhá se zúčastnila i zakladatelka a prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje Vendula Pizingerová, která sdělila, co dělá pro to, aby se dostala do klidu. Prozradila také, zda praktikuje jógu. Více v reportáži na Prima CNN News - Showtime:

A z čeho se vlastně celkový výtěžek skládá?

• Předprodej vstupenek............ 24 180 Kč

• Předprodej vstupenek s podložkou Kapka naděje............ 11 950 Kč

• Vstupenka zakoupená na místě............ 9 300 Kč

• Podložka na cvičení Kapka naděje............ 8 940 Kč

• Prodej sbírkových předmětů na akci............ 12 903 Kč

Děkujeme také našim partnerům, kteří tuto akci podpořili:

„Nejvyšší forma našeho pravého já se projevuje v procesu služby/pomoci druhým. V józe tomu říkáme Seva... takže dělejme všichni to, co dělají jogíni, s láskou a vědomím." 

Miguel JanNaam, portugalský učitel jógy

Každá kapka pomáhá

Zapojte se i vy a podpořte ty nejmenší.