Projekt podpořili jednotlivé kluby, diváci na stadionech i dražitelé unikátních hokejových předmětů

Na přelomu ledna a února 2022 se rozjel třetí ročník projektu O Kapku lepší hokej, jenž má jednoduchý cíl: V co největší míře podpořit nemocné děti s poruchami krvetvorby. Hokejové hnutí se opět obarvilo do oranžové barvy a nyní přichází na řadu unikátní dražby! 

Třetí ročník projektu, který se zaměřuje na pomoc dětem s poruchou krvetvorby, přinesl Nadačnímu fondu Kapka naděje 915 282 korun! Tato skvělá částka vznikla zejména díky dobročinným fanouškům a hokejovým klubům, které poskytly svůj prostor, čas i finanční příspěvky. Celkově se na pomoc dětem za tři roky vybralo už přes 2 miliony korun.

Projekt odstartoval na začátku února, protože právě ke 4. dni tohoto měsíce náleží Světový den boje rakovině. Hráči našich nejvyšších hokejových soutěží hráli se speciálními dresy s oranžovými rukávy a dalšími oranžovými prvky na bruslích, hokejkách či chráničích. Právě oranžová barva totiž symbolizuje Boj proti rakovině. Z jakých dílčích fází projektu O Kapku lepší hokej vzniklo více než 900 tisíc, se můžete podívat.

Výtěžek
Aukce - hrané dresy TELH a Chance ligy - 341 287 Kč
Aukce - dresy ZOH a puky TELH i Chance ligy -164 038 Kč
Prodej oranžových stužek na stadionech - 112 090 Kč
QR kód - přímé platby NF - 61 150 Kč
Dárcovské SMS NF - 52 666 Kč
GO Pay – přímé platby NF - 47 893 Kč
Prodej limitovaných LIVE kartiček TELH - 34 000 Kč
Sbírka hokejistů HC Škoda Plzeň - 25 000 Kč
Podpůrný live stream youtubera LELKA - 22 222 Kč
Sbírka hokejistů HC Energie Karlovy Vary - 16 500 Kč
Prodej merchendisingu projektu - 13 636 Kč
Sbírka hokejistů HC Dynamo Pardubice - 20 000 Kč
Prodej stužek (e-shop NF) - 4 800 Kč
 

600 000 korun z letošního výtěžku bude vyhrazeno jako příspěvek pro nákup přístroje v hodnotě 1 693 374 Kč na Kliniku dětské hematologie a onkologie v Praze (FN Motol). Tento přístroj (7500 Fast Dx Real-Time PCR Instrument) je nezbytný pro vyšetření odpovědi na léčbu (MRN) u pacientů s leukémií a některými dalšími typy onemocnění krvetvorby. Přístroj bude u nás unikátní a budou se na něm vyhodnocovat vzorky z celého Česka. Zbylých 300 000 korun bude rozděleno po menších částkách do nemocnic po celé České republice.

„Projekt O Kapku lepší hokej nám už třetím rokem ukazuje, že hokejové týmy dokáží skórovat nejen na ledě. Výtěžek přes 900 tisíc je fantastický. Děkujeme ze srdce všem fanouškům, hokejistům i realizačním týmům,“ dodal Jan Fischer, ředitel Nadačního fondu Kapka naděje.

„Ačkoliv jsme nedosáhli naší vysněné hranice milionu korun, z výše vybrané částky jsme s ohledem na současné dění upřímně ohromeni. Chtěl bych moc poděkovat klubům i hráčům, kteří již berou propagaci problematiky boje proti rakovině zcela automaticky a sami se aktivně zapojují, aby byl příspěvek každým rokem co nejvyšší. Velký dík patří samozřejmě také skvělým fanouškům a spolupracujím subjektům, kteří se jakkoli zapojili a zasloužili o výslednou částku. Moc si toho ceníme a věříme, že vybrané peníze Kapka naděje využije co nejlépe na pomoc nemocnicím, dětem a jejich rodinám, které čelí boji s touto zákeřnou nemocí,“ říká Petr Nitsche z BPA sport marketing, která zajišťuje organizaci projektu O Kapku lepší hokej.

KDO BYLI PATRONI TŘETÍHO ROČNÍKU O KAPKU LEPŠÍ HOKEJ?

Tomáš Klimt je bývalý profesionální hokejista, jenž odehrál v extralize a první lize v součtu přes 1000 utkání. Má také bronzovou medaili z juniorského MS. Žádný z hokejových zápasů však nebyl tak náročný, jako ten, který mu přichystal život po konci s aktivní kariérou. Obě jeho dcery totiž musely podstoupit transplantaci kostní dřeně. Mladší Sárinka v jedenácti letech. Kvůli tomu musela celá rodina projít testy a i u starší dcery Karolínky se nakonec muselo vzhledem k riziku přistoupit k transplantaci kostní dřeně v jejích patnácti letech. Dnes už je rodina Tomáše Klimta zdravá a užívá si společné chvíle. Na život pohlíží trošku odlišným pohledem a je moc vděčná nejen Nadačnímu fondu Kapka naděje, ale i všem lékařům, kteří pomohli jejich dcerám těžké nástrahy života překonat. O zapojení do projektu O Kapku lepší hokej nepřemýšleli ani vteřinu, protože chtějí maximálně pomoci všem lidem, které potaká stejný osud. A za to jim patří velké poděkování.

Kolik peněz již přinesl projekt O Kapku lepší hokej:

·       2020 – přes 300 000 korun

·       2021 – přes 870 000 korun

·       2022 – přes 900 000 korun

„O Kapku lepší hokej si za dobu své existence vybudoval pozici jednoho z nejvýznamnějších projektů Kapky naděje a to nejen svým výtěžkem, ale i energií, se kterou se do pomoci zapojují jednotlivé kluby a fanoušci. Za to všem patří velké a upřímné díky. Třetí ročník O Kapku lepšího hokeje je navíc unikátní zapojením rodiny Klimtových, se kterou nás pojí hezké přátelství,“ dodal Jan Fischer, ředitel NF Kapka naděje.

Každá kapka pomáhá

Zapojte se i vy a podpořte ty nejmenší.