Pořídili jsme přístroje a vybavení za 30 486 250 Kč

Kapka naděje má za sebou první letošní „zúčtování“ v podobě setkání členů Správní a Dozorčí rady. Ohlíželi jsme se do roku 2021, který byl pro všechny hodně nestandartní a na celé zdravotnictví byl vytvořen obrovský nátlak.  I proto Kapka napnula všechny své síly a pomáhala mnohem více, než v předchozích letech. Investice se navýšily o 52%! Na dětská oddělení napříč republikou jsme pořídili přístroje a vybavení za rekordních 30 486 250 Kč.

Naše podpora míří od novorozeneckých, přes pediatrická a onkologická oddělení až po dětskou psychiatrii a paliativní péči. Na Dětské psychiatrické klinice FN Motol jsme například obnovili veškeré vybavení pokojů malých pacientů.

Jsem moc ráda, že v době, kdy si zdravotnictví sahá na okraj svých sil, můžeme tomu tlaku trochu ulevit a pomáhat i v oborech, které jsou na okraji zájmu. Přístroje, které jsme dodali, mnohdy na daných odděleních chyběly, nebo používali hůře funkční a zastaralé typy a aktuálně by v rozpočtech jednotlivých nemocnic na to nebyly prostředky,“ dodala prezidentka Nadačního fondu Kapka naděje Vendula Pizingerová.

Pořízené přístroje putovaly do všech pediatrických oborů. Kapka naděje darovala jak malé diagnostické přístroje, tak hodnotné vybavení typu plicních ventilátorů, EKG, resuscitátorů, inkubátorů nebo mikroskopů.   

Finance svěřené nadačnímu fondu pomáhaly i v rámci rekonstrukcí. Nový kabát dostala sádrovna na Dětské chirurgii a traumatologii ve Fakultní nemocnici Bulovka a vybudovali jsme nové herny na Dětské psychiatrii Fakultní Thomayerovy nemocnice.

V žádostech o nadační podporu se také často objevují zdravotnická lůžka nejvyšších kvalit. I v tomto jsme dokázali pomoci. V roce 2021 jsme jich do nemocnic dodali několik desítek.

Více než 5 miliónů korun jsme investovali do výzkumu v oborech leukémie, poruch krvetvorby a imunitního systému, nádorového metabolismu, solidní nádorů a genové terapie.

Jsem rád, že Kapka naděje je v pozici velmi potřebné instituce a těší mě, že se na nás nemocnice obracejí s konkrétními požadavky na pořízení přístrojů, které absentují. Co nám ale dělá obrovskou radost, jsou stovky skrytých příběhů malých pacientů, kterým pomáháme. “ doplnil ředitel Kapky naděje Jan Fischer.

Nic z toho bychom nedokázali bez vás, našich podporovatelů a partnerů. Děkujeme všem! Vám domů i našim firemním partnerům. Moc si toho vážíme.

Hlavní partneři Kapky naděje:

Shell Czech Republic, Amazon Logistic Prague s.r.o., Království hraček Sparkys a Království hraček Bambule, Cara Plasma, Jaroslav Beran Family Foundation, PRE, Jablotron, BAKRs.r.o., PHILIPS Česká republika s.r.o., BPA sport marketing a.s., C&A, Polymed, Novato, Maxi-Cosi a Auto IN.

Každá kapka pomáhá

Zapojte se i vy a podpořte ty nejmenší.